גישור
» מאמרים וחדשות
» הסכם גירושין - כל מה שרציתם לדעת
הסכם גירושין - כל מה שרציתם לדעת
נכתב בתאריך: 31/05/15
במאמר זה נסקור את נושא הסכם גירושין ונבין מהו הסכם זה ומה הינו כולל, כיצד הוא נערך, האם כדאי לערוך אותו אצל מגשר או עו"ד ונעזור לכם לגבש הסכם אשר יספק את שני הצדדים כדי להמנע מתביעות וכאבי ראש מיותרים שכל אחד יוכל להמשיך בחייו המחודשים, אז בואו נתחיל.
מהו הסכם גירושין ומה הוא כולל בתוכו?
ראשית נציין כי הסכם גירושין טוב הינו הסכם אשר לאחריו לא נקלעים לתביעות חוזרות ונשנות בבתי-המשפט. ההסכם בא על-מנת לסיים ויכוחים והתכתשויות בבתי-משפט או להמנע מהם מלכתחילה, כך יוצא שבני הזוג המתגרשים מסדירים ביניהם בצורה הדדית את כל נושאי המחלוקת אשר עומדים בפניהם עקב הגירושין.
הסכם גירושין למעשה מסדיר מבחינה משפטית את האופן בו מפורק תא המשפחה וכן מסדיר את עיצובו וההתנהלות לתקופה שלאחר הגירושין. הסכם גירושין מקצועי יודע לצפות את כל הקשיים השונים בין בני הזוג ובא להסדיר אותם כדי למנוע התלקחות בהמשך כדי ששני הצדדים ייצאו מרוצים (עד כמה שניתן) מההסכם החדש.
הסכם זה ניתן לערוך בכל זמן שהוא, בין אם רק החלטתם להתגרש או אם הנכם כבר מצויים בערכאות משפטיות ומלחמות גירושין שונות. הסכם גירושים טוב ומקצועי ינוסח באופן חד-משמעי כדי שיהיה ברור, מפורט ומדוייק ולא ישאיר מקום לשאלות או לקונות שונות.
הסכם הגירושין יכלול ארבעה נושאים עיקריים אשר נכונים בכל הליך גירושין והינם:
- משמורת ילדים קטינים והסדרי ראיה – נושא זה יקבע מי יהיה ההורה המשמורן על הילדים וכן יקבעו הסדרי ראיית הילדים ביום יום, סופי-שבוע, חופשות וחגים.
- חלוקת הכספים והרכוש בין בני הזוג – חלוקת הרכוש בין בני הזוג כמו חלוקת הדירה, מכוניות, מיטלטלין, כספים בחשבונות הבנק, כספי חסכונות ועוד.
- מזונות ילדים קטינים – נקבע סכום דמי המזונות אשר ישולמו לכל אחד מהילדים. נושא זה גם מסדיר תוספות מיוחדות אם יש כגון טיפולים רפואיים מיוחדים, טיפולים פסיכולוגיים, שיעורים פרטיים, חוגים ועוד.
- הגירושין (הגט עצמו) – נושא זה מסדיר כי הצדדים הסכימו להתגרש האחד מהשני באופן רשמי.
עריכת הסכם הגירושין – מגשר או עו"ד?
עריכת הסכם הגירושין יכולה להעשות בעזרתו של מגשר בתהליך גישור גירושין או עו"ד וחשוב לציין כי לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות גם בנושא זה, לכן חשוב כי שני הצדדים יסכימו וירגישו בנוח עם עורך ההסכם הנבחר.
יתרונות עריכת הסכם אצל מגשר:
- מחיר – עלותו של מגשר הינה זולה יותר משמעותית מעו"ד.
- פתרונות יצירתיים – מגשר יכול להציע פתרונות יצירתיים לבני הזוג למול עו"ד אשר נשען על החוק וההלכה הפסוקה.
- דיון תרבותי – המגשר דואג כי הליך עריכת ההסכם ישאר תרבותי ונינוח ללא שימוש בערכאות משפטיות והתנצחויות מיותרות.
- שימו לב שכל הסכם שנוצר אצל מגשר עובר לאחר מכן לאישור בית המשפט - ולכן אין בעיה או דאגה שלא יהיה תקף.
- ידע משפטי – לעו"ד ישנם הכלים המקצועיים והידע המשפטי אשר ישמשו אותו בעריכת ההסכם ומסייעים לו גם לפתרון בעיות מסובכות כך שלפתרונות אלו יהיה תימוכין ותוקף משפטי חוקי.
- ידע וניסיון בניסוח הסכמים - יתרון עצום של עו"ד הינו הידע והניסיון שלו בעריכת הסכמים בזכות הידע המשפטי והמקצועי אשר צבר לאורך השנים. עו"ד ידאג כי ההסכם יהיה ברור, ניתן לאכיפה ונכון משפטית כך שיקבל את אישור בית המשפט.
- יתרון בדיונים – עו"ד יידע בצורה מהירה מאוד, אמפתית ומקצועית ביותר לנהל את הדיון וההסכם כך שיהיה חופשי, פתוח וממוקד מטרה לפתרון המחלוקות והסכסוכים בין הצדדים וזאת שוב לאור ניסיונו הרב והשכלתו בתחום ספציפי זה.
פרוצדורת הגשת ההסכם לאישור
לאחר שהגעתם להסכמות וחתמתם על הסכם הגירושין, הגיע הזמן להביאו לאישורו של בית המשפט. להלן פירוט השלבים עבור הגשת הסכם הגירושין לאישור:
1. יש להצטייד בלפחות עותק מקורי אחד של ההסכם כולל צילום שלו ולדאוג כי יהיה חתום בידי שני הצדדים.
2. יש לשלם את אגרת המשפט אשר הינה כ-600-500 ש"ח בבית המשפט לענייני משפחה.
3. הסכם הגירושין יוגש לאישורו של בית המשפט לענייני משפחה עפ"י איזור מגוריהם האחרון של שני הצדדים.
4. מזכירות בית המשפט תזמן את שני הצדדים לדיון בפני השופט על-מנת לאשר את הסכם הגירושין. משך הזמן הינו בדר"כ כ-3-1 שבועות בהתאם לעומס התיקים של השופט הספציפי.
הסבר הדיון בבית המשפט
הליך הדיון בבית המשפט לצורך אישור הסכם הגירושין הינו קצר יחסית, נעשה בדלתיים סגורות ובנוכחות שני הצדדים בלבד, יחד עם זאת רשאי כל צד להיות מיוצג בידי עו"ד מטעמו או כי בדיון יהיה נוכח מגשר גירושין אשר ערך את ההסכם עם שני הצדדים.
השופט יוודא כי בני הזוג חתמו על ההסכם מרצונם החופשי וכי הינם מבינים את הוראותיו ותוכנו, השופט רשאי לעבור עימם על הנושאים בהסכם טרם אישורו וגם לשאול את הצדדים שאלות לוודא כי הכל ברור ומוסכם.
בסיום הדיון ובמידה ואין צורך בתיקונים של סעיפים ונושאים שונים בהסכם, יאשר בית המשפט את הסכם הגירושין.